Saturday, December 6, 2008

ABC-ul Ingrijirii tenului

Despre ingrijirea tenului s-a tot scris in diverse articole asa ca o sa fiu succinta si o sa va descriu etapele ingrijirii tenului.

Prima etapa
Demachierea:
se intinde demachiantul, in strat uniform, pe fata cu miscari ascendente, nu prea putin ca sa nu intre in piele si sa nu introduca impuritatile in piele, nu se maseaza, doar se intinde si apoi cu o discheta umeda se curata tot cu miscari ascendente. Pentru ochi sa folositi intotdeauna un demachiant special. Demachierea trebuie facuta si dimineata si seara chiar daca nu ai aplicat produse de make-up.

A doua etapa
Tonifierea:
se pune lotiune tonica pe o discheta si cu miscari ascendente se curata fata. Tonicul are rolul de a reface ph-ul pielii si de a curata si ultimele resturi de demachiant si machiaj. Lotiunea tonica se foloseste obligatoriu dupa demachiant.

A treia etapa
Hidratarea:
dupa curatarea tenului cu demachiant si lotiune tonica se aplica o crema hidratanta (de zi).

A patra etapa
Hranirea
: seara, dupa demachiere si tonifiere se foloseste o crema nutritiva care hraneste pielea in timpul noptii. Complementar la cremele de zi si noapte se foloseste o crema speciala pentru conturul ochilor. Saptamanal se foloseste o crema abraziva dupa demachiere si tonifiere care curata tenul in profunzime si elimina celulele moarte de la suprafata pielii stimuland astfel regenerarea celulara. Tot saptamanal, dupa demachiere, tonifiere si peeling (crema abraziva) puteti folosi o masca in functie de tipul de ten. Masca se sterge cu apa calduta, iar apoi se aplica o crema hidratanta sau nutritiva. Toate aceste etape de ingrijirea tenului, daca sunt respectate, vor asigura o functionare echilibrata a pielii, se va pastra elasticitatea pielii si vor intarzia efectele imbatranirii pielii.

Sidonia Zaicu,
Cosmeticiana

0 comments: