Sunday, December 7, 2008

Tipurile de ten. Ingrijirea tenului normal

Tenul normal are o stralucire mata data de porii curati, stransi, datorita activitatii corespunzatoare a glandelor sebacee. Aspectul catifelat se datoreaza continutului corespunzator de apa al filmului hidrolipidic si pufului des, scurt de culoare deschisa. Elasticitatea decurge dintr-o hidratare corespunzatoare, o proportie buna a fibrelor elastice, unui tesut adipos, dens si un tonus muscular sanatos. Se intalneste foarte rar la persoanele adolescente, arata ca tenul unui copil.
Ingrijirea tenului normal. Se trateaza cosmetic cu produse cu efect usor, se evita substantele grase sau care usuca puternic tenul.
La salon se foloseste un demachiant semigras, lotiune tonica, masajul se face cu o crema hidrofila. Pentru inmuierea tenului se face o baie de aburi de 3-4 minute, apoi se fac extragerile locale, se dezinfecteaza, se aplica doua masti; una astringenta si una nutritiva. Dupa ce se curata mastile cu apa calduta se aplica o crema hidratanta semigrasa.
Acasa, dimineata, se poate folosi numai lotiunea tonica iar apoi o crema semigrasa iar seara un demachiant semigras si o crama nutritiva ce contine vitamnele A, E, F.
Se vor evita substantele intens sicative si grase.

0 comments: